Det er få ting mer provoserende enn kjendiser som – ved hjelp av nettopp kjendisstatusen – gjør ting de ikke kan. Realitystjerner som gir ut musikk = alltid terningkast 1. Paris Hilton er kreditert rundt 20 roller som skuespiller. Skam deg, verden!

Til poenget:

Kristopher Schau. Mannen med G.U.I.L.T.Y. tatovert over hele ryggtavla er kjent fra en rekke TV- og radioprogrammer.

XL, Team Antonsen, De Syv Dødssyndene og Karate har gjort ham til en godt likt (og mislikt) personlighet i norsk kultur. Det sinnssyke stuntet Fuck for Forest på Quartfestivalen – og absurde band med navn som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo og Penis Inferno har vært snadder for pressen de 20 siste årene.
Se TV 2s innslag fra Quartfestivalen HER.

Kjendis eller musiker?

Til poenget 2.0: Jeg gjengir et sitat fra en publikummer på en konsert med The Dogs:

«Den eneste grunnen til at band vil ha ham med er fordi han er kjent og gir bandet oppmerksomhet.»

Det kan være lett å tenke slik. Som sagt, ingenting er verre enn kjendiser som ufortjent får gigs bare fordi de er kjente.

Dette fikk meg til å tenke. Kristopher Schau er ikke bare en komiker, radiovert og TV-personlighet. Han er en fet metal-vokalist!

Finnes det noen i Norge med en morskere stemme, uten at det blir klassisk growling? Her er han i særklasse! For meg minner Schaus metal-stemme litt om en neddopa Tom Arya (selvsagt et kompliment).

Schau er en svært undervurdert knurrebasse i norsk musikk. Det han gjorde med The Cumshots (også undervurdert) var intet annet enn rått.

I dag er er han mest aktiv med The Dogs. Veldig kult band, men jeg håper likevel på en reunion med The Cumshots. Jeg savner knurringen og giggene som “alltid” ble avsluttet med Metallicas Seek & Destroy.

Jeg kroner ham ikke til noe som helst, men når Kristopher Schau entrer scenen – er det en troverdig musiker, og ikke en kjendis man har med å gjøre.

(NB. vedkommende bak sitatet elsker Nickleback…)