Hva blir resultatet om man slår sammen American Pie-kvartetten med for eksempel Karl Pilkington? 

I TV-serien The Inbetweeners (2008-10) følger vi fire kamerater på en desperat ferd etter å finne veien til det motsatte kjønns aller helligste. Tilsynelatende har alle rundt dem for lengst knekt koden, men Will, Jay, Simon og Neil har en unik evne til å spolere hver bidige mulighet. Og samtidig som jakten på seksuell erfaring opptar mesteparten av den magre hjernekapasiteten, må de møte skolehverdagen nærmest på bunnen av det sosiale hierarkiet.

Plottet i seg selv er kanskje ikke originalt eller fryktelig appellerende, men i motsetning til typisk high school-komedie er The Inbetweeners så erkebritisk at man må smøre seg inn med solfaktor 40 for å komme igjennom flere episoder på rappen.

Den typiske engelske overspillingen er en del av konseptet, men det føles ekte og troverdig. Skuespillerne er overraskende tilfredsstillende – særlig er Simon Bird outstanding i rollen som gjengens eneste intellektuelle bidragsyter, Will. Han er en slags hovedperson som narrater oss gjennom episodene.

Ironisk nok vil jeg påstå at selv om man ikke begeistres av britisk TV, vil The Inbetweeners falle i smak hos de fleste som liker komedie-serier.

Karakterene kort oppsummert 

Will er den diplomatiske nerden, og unntaket i gjengen. Han ofrer gjerne en god fest for å gjøre skolearbeid eller oppfylle pliktene i hjemmet. Spontane raseriutbrudd og sporadisk god sex-appeal gjør ham til den mest sofistikerte karakteren.
Oh, and Will’s mum is fit!

Jay er han vi alle kjenner. Han som skryter av å ha ligget med de heiteste damene, han som forteller detaljerte historier om erobringer både i senga og på slagmarken – Jay er han som har gjort alt. I hvert fall i hans eget hode. Alle ser gjennom løynene, bortsett fra…

Neil tror på alt Jay sier, og forguder ham selvsagt. Neil gjør de ekleste tingene, men han blir sjelden flau. Det er kanskje fordi han ikke forstår at det hverken er pinlig eller kvalmt. Han tar lett på livet og danser når muligheten byr seg. Personligheten oppsummert: Han leser nok aldri mer enn en overskrift… Eh. Stryk det, han leser selvsagt kun porno, og der, vel, blir det nok mest titting (pun intended).

Simon er den kuleste i gjengen. Sånn faktisk. Han får stort sett ting til – helt til han i siste sekund snur den perfekte kveld til et mareritt. Simon ser rett gjennom løgnene og vaset til Jay, likevel tar han imot det ene dårlige rådet etter det andre. Det vil seg aldri helt for sjarmtrollet med sædsveisen (ref. Alle elsker Mary), men gjennom seriens tre sesonger er det nok fort han som er involvert med flest fit birds.

The Inbetweeners består av totalt 18 fortreffelige episoder, man tiltaksløst kan nyte fra sofaen. Det er skjønt med TV som ikke krever noe fra seeren.

The Inbetweeners finnes på norske Netflix.