Etter første episode av gjensynet med Scofield, Burrows, T-Bag og de andre fra den originale Prison Break-serien, er jeg forventningsfull til fortsettelsen. Stemningen i episode 1 av retursesongen minner mer om det første møtet med Prison Break, enn rotet fra sesong tre og fire – og selv om konseptet fremdeles er i tråd med seriens svært illustrative navn, er det nye og interessante spørsmål som reiser seg… Og de er virkelig interessante. Stikkord er Yemen, terrorisme, oppstandelse & konspirasjon.

Viasat har rettighetene til Prison Break, og den kan ses på Viaplay og gratiskanalen Viafree. Klikk HER for å se Prison Break gratis.

Fengsel er ikke overraskende et sentralt tema i «nye» Prison Break, men nå handler det ikke bare om å følge handlingen i nuet, men snarere å forstå hvorfor dette igjen preger livet til hovedpersonene. Noe har skjært seg fullstendig siden vi forlot dem i 2009 og det er pirrende å finne ut nøyaktig hva.

Inntrykket fra sesong 1 er at det kommer til å skje mye på kort tid. Serieskaper kaster karakterene rett inn i plottet, og det er ingen seig dramaturgisk oppbygning, der man går i dybden på hva karakterene har gjort siden vi forlot dem etter sesong 4. Samtidig er ikke serien B-preget som jeg fryktet. Det ser lovende ut, og dersom man likte Prison Break fra ’06, er det ingen grunn til ikke å gi denne miniserien en sjanse.

NB. Det er trolig flere spoilere i traileren enn i min tekst.