Resirkulerte ideer i form av remakes og sene oppfølgere har preget Hollywood de siste årene, og litt uventet har den ene suksessen blitt etterfulgt av den andre, og desto mer overraskende er det at mange av produksjonene har vært eksepsjonelle. Tidligere fremstod det desperat å klusse med historiene vi er så glade i, det var det endelige beviset på at idébanken var tom, mens i dag er det få ting som pirrer filmpublikummet mer.

Man kan nevne Christopher Nolans Batman-suksess og Disneys solide videreføring av Star Wars-franchisen som gode eksempler. Sylvester Stallone har blåst nytt liv i Rocky Balboa, Marvel har resirkulert gamle tegneserier og gjort dem til milliardindustri og James Bond er i sin beste periode post Sean Connery.

På den ene siden savner jeg kreativitet blant filmmakerne. Kom igjen, sett dere ned og ikke forlat kontoret før nye actionhelter, andre superkrefter og ikke minst, nye villains dukker opp.

Jeg tror for øvrig filmindustrien har neglisjert viktigheten av interessante nemesiser. Det teatralske og mystiske fra mørket fascinerer oss. Moriarty, The Joker, Blofeld, Lex Luthor, Hannibal Lecter har fått mange til å grøsse – men du finner dem også tatovert i hjertet på filmelskere over hele verden. (For ikke å snakke om anklene som titter frem på Comic-Con.)

På den andre siden er det flere etablerte klassikere som fortjener å løftes frem for dagens ungdom og nostalgikere. Her presenterer jeg tre kandidater: Tre historier som Hollywood kan gjøre mer ut av, og når jeg først er i gang, har jeg supplert listen med min casting. Og som lekmann trenger jeg ikke forholde meg til budsjetter – eller virkeligheten 

Zorro

Nok en superhelt uten superkrefter. «Reven» har begeistret publikum siden karakteren oppstod for snart 100 år siden, og han har figurert i mang en TV-serier og filmer. The Mask Of Zorro fra 1998, med Antonio Banderas og Anthony Hopkins (begge som den maskerte hevneren), er faktisk en ganske så stilig film, men i likhet med Prince of Thieves er den litt flåsete og for opptatt av å hele tiden være på sjarmoffensiven.

Her burde det være mulig å la seg inspirere av Christopher Nolans The Dark Knight-trilogi, og portrettere en mørkere og mer troverdig Zorro. En slik film vil komplementere Marvel og DC Comics superhelt-monopol, De har satset alle kortene på heftig action og over-the-top-karakterer. Det har fungert utmerket, men mer edruelige alternativer trengs.

Gi nytt liv til Zorro, det fortjener han.

Propagandalvs casting:

 • Oscar Isaac som Zorro
 • Morena Baccarin som Leading lady, feks. Senorita Escalate
 • Wilmer Valderrama som Bernardo (Felipe fra 90-tallet egentlig bedre sidekick)

MacGyver

Jeg vet hva du tenker. I disse dager går det en ny versjon av MacGyver på TV. Eller gjør det egentlig det? Kan det være vi alle har samme vonde drøm? (Jeg innrømmer at jeg ikke den nye versjonen særlig med sjanser, men den virket fryktelig.) Jeg ønsker meg en verdig oppfølger til perlen fra slutten av 80-tallet, ja den serien som fikk kidsa til å tro at gaffa-teip kunne løse verdensproblemer og at bomber kunne designes med tøymykner og en slikkepinne.

Når jeg ser de originale episodene om igjen, er det klart at kvaliteten varierer, men Richard Dean Anderson som Angus MacGyver ga meg noen av de beste barndomsopplevelsene. Jeg benket meg foran TV-en og elsket hvert bidige minutt av de overdrevne, kreative løsningene og hans perfekte Hollywood-moral.

Jeg vil gjenoppleve MacGyver i ny drakt: fortsatt ambisiøs og sjarmerende, men også dette konseptet må moderniseres ved å gjøre rammen litt mørkere. Samtidig er det viktig at det ikke blir helt Sin City, vi trenger det gode smilet, optimismen og selvfølgelig hockeysveisen til Mac. Tenk så nydelige å igjen se MacGyver, Murdoch, Pete og Dalton….
Mitt forslag er en miniserie med HBO-kvalitet.

Propagandalvs casting:

 • Ryan Gosling som MacGyver
 • Bruce Willis som Pete Thornton
 • Christoph Waltz som Murdoch
 • Ray Winstone som Jack Dalton (ren kopi fra karakteren i siste Indiana Jones)
 • Anne Hathaway som Penny

Robin Hood

Prince of Thieves fra 91 er en underholdende film, og erketypisk for sin tid. Plutselige komiske øyeblikk, dialektforvirring verdig en Harald Eia-sketsj og en tynn grense mellom det flåsete og dødens alvor. 19 år senere tok Gladiator-duoen, Ridley Scott og Russell Crowe, opp tråden. Forventningene mine var skyhøye: En av mine favoritter skulle spille vigilanten fra Nottingham, jeg forventet meg noe episk, men i stedet ble det 140 minutter med kjedsomhet.

Nå er det på tide å reboote Robin Hood. Ta med sjarmen fra 91-utgivelsen, men gjør den troverdig og gi filmen dybde, så kan dette bli en ny suksess.

Propagandalvs casting:

 • Michael Fassbender som Robin Hood
 • Emilia Clarke som Marion
 • Idris Elba som Lille Jon
 • Benedict Cumberbatch som Sheriffen av Nottingham

NB: Det meldes at jeg allerede blir bønnhørt. i 2018 kommer det nemlig en ny film on han som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Leverer de en film etter min mal, eller blir det nok en komisk vri på Robin Hood?

Les mer HER.