«Sinne, sorg, fascinasjon, sjokk»

Jeg hadde sett bildet av de to brødrene, men latt det passere uten å tenke særlig over det, men da Krimbloggen OP-5, på godt og vondt anbefalte SVT-dokumentaren «Saken Kevin», lot jeg meg overbevise om at dette var verdt tiden.

… og det var det. Dette er en fengslende bra dokumentar, om drapet på fire år gamle Kevin i 1998.

Se dokumentaren HER

To unge gutter, Kevins venner, ble utpekt som morderne, og i likhet med Making a murderer, retter doku-teamet søkelyset på avhørene og politiets metoder for å få en avslutning på en vanskelig drapssak.

Når ble en konklusjon viktigere enn sannhet?

Uten å gå inn på for mange detaljer. (De ser dere selv). Så er det mer enn bare metoder og teknikk som taler mot politiets konklusjon. Følg med på poenget om alibi og teknisk bevis. Ekstremt viktig – og atter en gang: sjokkerende.

Avsløringene i dokumentaren er vonde, og man blir sint av se å det som faktisk skjedde. Tidvis ønsker man å lukke øynene og late som dette er fiksjon, men sannheten er brutal. Organet man setter sin lit til, opptrer på en måte man ikke trodde var mulig. Dette skulle aldri ha skjedd.

Lite er mer tragisk enn et barnedrap, men i akkurat dette tilfellet har ett drap sannsynlig mange ofre, og to av dem møter du i denne dokumentaren.

Stålsett deg og se denne viktige dokumentaren.