Dette er ikke dypt, rørende eller noe som skaper refleksjon. Det er ikke avansert, ei heller viktig. Det er bare fantastisk moro. Det er underholdning av ypperste klasse, noe som tar tankene bort fra regninger og lei BMI. Thor – Ragnarok er den ultimate opplevelse – pur entertainment.

Marvel har skapt noe helt unikt, nesten alt de tar på blir til gull. Samtidig er det ikke uten svakheter, det kan bli litt rørete og forutsigbart, for ikke å snakke om litt vel mange one-linere.
Dette var den perfekte film. Alt det kule Marvel tidligere har skapt, klemt sammen i to timer og ti minutters glede. De klarte å ikke gjøre det over the top, i hvert fall ikke på Marvel-skalaen, som riktignok ikke er lik noen annen skala.

For øvrig var det et genialt trekk å la seg inspirere av andre suksesser. For eksempel musikken i Stranger Things. Kanskje ikke en original vri, men sabla stilig. Det gjorde opplevelsen sterk. De øvrige musikkvalgene var klasse – som forventet.

Det var også litt Hunger Games i miksen, uten at det ble teit. (Merkelig setning, I know.)

Ingenting var teit. Alt var nydelig. En fantastisk film, der humor, underholdning og faktisk en kul historie var prioritert.

Terningkast 6U0QL5tEY