Hvor skal jeg begynne? Eller orker jeg i det hele tatt å snakke om Justice League?

Vi prøver.

En superhelt-film er bare så god som skurken. Så vi starter der. Relativt spoilerfritt.
I denne filmen møter vi en skurk helt uten mening, blottet for personlighet, nesten uten historie – barnslig, teit, dum, plagsom, ikke-troverdig. Dårlig CGI.

Hva i svarte er dere holder på med, DC? La oss sammenligne med Loke fra Marvel-universet. Slu, uforutsigbar, snill, ond, fæl, grusom, familiekjær. Her er det både karakter og interessante nyanser som gjør at vi lurer på hva som skjer med ham. Hvilken side han er på. Hvor ond er han egentlig? Lages det en spin-off om Justice League-skurken Mr. Stygg, vel, da boikotter jeg TV, kino og USA. Og glede.

Det er lett å tenke at man så dette komme. Det var et forutsigbart mageplask, men de prøvde med Batman vs. Superman. Lærte de ingenting av feilene? Har ikke Snåtten tatt til seg noe av kritikken?

superman-sad

RETT PÅ SAK – det eneste DC forstår

Så var det dette teamet. Et ensemble av folk(?) med ganske uinteressante krefter, som nokså uproblematisk samarbeider om å, ja du gjettet riktig, redde verden. Fra den totale destruksjon av The Kødd.

Wonderwoman var glimrende i sin egen film. Her er hun kjedelig, men ikke den verste.

Aquaman var så teit. En slags full viking som falt i sjøen og ble der. Hva bidro han med. Ingenting? «If he left, would anyone miss him? NO.» Vann-vittig kjedelig (gratulerer med et like dårlig ordspill.)

Hopp i havet og bli der!


Raskemannen Flash
er en rimelig artig karakter, dessverre i overkant fjas og dårlig skuespill.

Cyborg var rar. Heldigvis får vi litt bakgrunnshistorie her. Men bare litt. Vet ikke helt hva jeg synes om ham. Ikke fet.

SUPERMAN RETURNS

Jada, som dere ser i trailer og på casting-lista. Stålmannen er ikke dau. Heldigvis. Men måten han returnerer på var det dummeste. Altfor enkelt, altfor teit og altfor Lex Luthor i Batman vs. Superman.
Kunne han ikke bare tatt en Elvis (gitt at man tror på den slags konspirasjoner).

Lag selvstendige Superman-filmer heller.

FLAGGERMUSA

Et bittelite lyspunkt. Han er ikke bra, men ikke like teit som resten. Han og wonderwoman er litt terningkast 3/4, mens de andre kaster terning 1 på hverandre.

Skurken får ikke terningkast.

Sack Snyder (pun intended)

Du er utrolig dårlig til dette. I bakvendtland får du oscar.

Med hensyn til potensialet:

img_46179883bc9f5

Forbanna.